Antara Dua CintaPertama dan selamanya salam diutuskan keatas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.Dengan Kehadiran Hari Valentine yang bertarikh 14 Februari ini, di kalangan umat islam mula menyedari bahawa wujudnya pelbagai liabiliti yang timbul dalam perkara ini. Di hari inilah juga masyarakat mengatakan dimana gejala zina mula memuncak.


JAKIM telah melancarkan Kempen 'AWAS JERAT VALENTINE'S DAY'

selangor anti-zina campaign halimah and khalid ibrahimOleh itu atas inisiatif Kerajaan, Kerajaan Negeri Selangor telah melancarkan Kempen Anti Zina siri satu dan dua sebelum ini telah membuatkan kerajaan negeri Selangor meneruskan kempen tersebut sehinggalah isu gejala sosial yang melanda masyarakat dapat dibanteras, lapor TV Selangor.

Menurut Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, sejak kempen ini diperkenalkan oleh kerajaan negeri, ia telah mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pelbagai pihak. Kempen anti zina ini bukanlah untuk mengganggu masyarakat bukan Islam tetapi adalah tanda amaran kepada umat Islam, dan ini bukan dianggap sebagai serbuan tetapi peringatan kepada orang Islam dan menjadi tanggungjawab mereka dalam mencegahnya

Isu seterusnya , pada keesokkan harinya Hari Kebesaran Nabi Muhammad S.A.W mula disambut oleh seluruh umat Islam.Tunas permasalahan di sini adalah ...dimana kita letakkan cinta kita di ANTARA DUA HARI ini ??? fikir-fikirkanlah kita sebagai seorang Muslim....Dikesempatan ini, daku ingin mengucapkan selamat menyambut Maulidur Rasul 1432 Masihi, sambutan yang akan diadakan pada hari esok hari selasa iaitu dengan TEMA KEBANGSAAN 2011 “1 MALAYSIA 1 UMMAH” yang bertujuan umat Islam diseru untuk bersatu dengan menyayangi agama, bangsa dan negara di samping menanam azam bagi melahirkan satu ummah yang mampu membawa kedamaian dan keadilan berpaksikan kepada al-Quran dan sunnah.

Tiada ulasan on "Antara Dua Cinta"